Om de afaceri din Bacău, ținta unor hackeri din Camerun. Aceștia au vândut mai multe bunuri în numele lui

Hackerii au folosit identitatea firmei din Bacău ca să înşele zeci de companii din mai multe ţări cu peste un milion de euro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat o bandă de infractori cibernetici, originari din Camerun, care acţionau din 2017 pe teritoriul României. Anchetatorii au descoperit că infractorii camerunezi au derulat activităţi infacţionale care depăşeau graniţele României.

Potrivit DIICOT, camerunezii creau pagini de internet sau adrese de email false, care păreau că aparţin unor firme reale, prin care induceau în eroare clienţii de bună credinţă. Ulterior, prin poşta electronică, le transmiteau clienţilor diverse oferte de vânzare a unor produse alimentare sau nealimentare: material lemnos, cereale, deşeuri de aluminiu, chiar şi materiale sanitare folosite în pandemie. Hackerii cereau plata în avans pentru livrarea bunurilor, iar după ce persoanele vătămate acceptau pretinsele oferte şi efectuau plăţile în avans, aşa cum le era solicitat, bunurile respective nu erau livrate.

Om de faceri din Bacău… luat la întrebări

Băcăuanul a fost contactat de mai multe firme care-i cereau să le trimită marfa pe care o cumpăraseră de la acesta, când, în realitate, afaceristul băcăuan nu încheiase niciodată un contract cu acele firme. Banii, retraşi de la bancomate Potrivit DIICOT, clienţii de bună credinţă transferau banii în conturi bancare din diverse bănci din România (deschise în baza unor documente falsificate sau declarate sustrase), ulterior, banii fiind retraşi, în numerar, de la bancomate de pe teritoriul României sau din străinătate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *