Păi nu suntem noi proști? Ne e bine în zoaie…

Austria a urinat pe noi atunci când a fost vorba despre Schengen și anunță, cu toată gura, că va face la fel în continuare. Fără niciun motiv real, doar pentru că politicienii austrieci nu au chef. Nu a existat nicio acțiune din partea statului român, în afară de niște declarații aproape agramate venite dinspre Iohannis și Ciolacu.

Fiindcă se poate, banca austriacă prezentă în România, aia cu scrisul negru pe fond galben, aia care a înlocuit casierele cu roboți, de nu mai poți să pui bani într-un cont dacă nu-ți faci card la ei, a anunțat un profit cu 50 la sută mai mare față de anul trecut pentru primele nouă luni ale acestui an. Așa tare s-au răzbunat românii pentru că austriecii ne-au arătat degentul mijlociu încât băncuța lor dragă a făcut mai mulți bani ca oricând.

Cum se cheamă asta? Păi se numește prostie, în formă pură și continuată, din partea politrucilor noștri și lentoare-n zoaie din partea poporului. În orice alt stat care se consideră stat, banca era crucificată. La fel și interesele financiare pe teritorirul României ale austriecilor. Vă aduc aminte și vă invit totodată să admirați sediul OMV din apropierea Vienei. Se vede de pe autostradă. De când a privatizat Petrom România, OMV Austria și-a triplat capacitatea de producție la Viena iar sediul a devenit de patru ori mai mare.

E atât de luminat mini orașul OMV încât curentul electric consumat ar fi alimentat vreo trei județe din România.

Administrația locală urinează pe băcăuani atunci când este vorba despre insula de agrement. Spus-a primarul Stanciu-Viziteu că lucrările sunt gata, într-un final, doar că nu au fost încă recepționate. La o privire de la fața locului îți dai seama că totul e prosteală pe față. Nimic nu funcționează cum trebuie ba, mai mult, au apărut deja semnele degradării.

Administrația județului urinează pe băcăuani. De fapt, ca să fiu concret, nu urinează ea, ci îi ține ciucurelul europarlamentarului Benea pentru ca doar el să micționeze.

Cum o face de prea mulți ani. Într-un top al aeroporturilor din țară, cel din Bacău – aflat sub tutela CJ Bacău – se situează sub cel din Suceava… Nu mai vorbim despre aeroportul din Iași, care rivealizează la nivel național cu cel din Cluj-Napoca. Practic, pe podiumul național se situează Otopeni, Cluj-Napoca și Iași. Poziția rușinoasă a aeroportului din Bacău este cauzată de managemntul pesedist de acolo. Cel perpetuat de prea mulți ani. Faptul că o companie minusculă și-a anunțat aterizarea la Bacău a devenit motiv de mastrurbare doctrinară a pesedistului șef. Ceea ce este mai mult decât bătaie de joc la adresa băcăuanului. Dar care băcăuan, între noi fie vorba, o merită din plin.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *