Palatul Copiilor a găzduit ultima întâlnire din proiectul Erasmus din cadrul parteneriatului strategic intitulat ”We Can not Change The Whole World, but We Can at Least Make The Change”

Palatul Copiilor a găzduit ultima întâlnire din proiectul Erasmus din cadrul parteneriatului strategic intitulat ”We Can not Change The Whole World, but We Can at Least Make The Change”.

Activitatea a avut o durată de patru zile (în perioada 26-29 aprilie 2021) la care au luat parte 500 de participanţi, elevi şi profesori din şcoala gazdă dar şi din şcolile partenere, aflate în Italia, Cehia, Franţa şi Turcia. Pandemia de Coronavirus nu a permis realizarea acestor activităţi cu participare directă, aşadar activităţile s-au desfăşurat de la distanţă.

Programul a fost divers, cuprinzând mai multe activităţi de prezentare prin intermediul aplicaţiilor electronice (Emaze, Prezi, Visma, Voki, PowerPoint, Youtube) dar şi sesiuni interactive în care elevii îndrumaţi de profesori au realizat online cărţi în StoryJumper, articole în Piktochart, postere în Canva, dar și crearea de mesaje care au ajuns pe mesele participanţilor la conferinţa pentru schimbările climatice COP 26, organizată de ONU anul acesta la Glasgow. Pentru activitate au fost utilizate și table interactive de la Vboard.

Au fost patru zile de interactivitate, de revedere cu colegii cuprinşi în acest proiect în care s-au făcut schimb de bune practici pe mai multe nivele. Profesorii au schimbat idei în privinţa metodelor de predare dar în centrul atenţiei a fost modul în care s-a realizeazat managementul apei în toate ţările participante la proiect. Activitatea din prima zi, de la Palatul Copiilor din Bacău a început cu comemorarea a 35 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobâl, elevii români, cehi şi turci au pregătit prezentări pe aceste teme. Pentru oaspeți s-au pregătit şi expoziţii virtuale (cu ajutorul aplicaţiei Padlet) de desene şi postere pe tema utilizării energiei nucleare în siguranţă dar şi despre frumuseţea adusă în viaţa noastră de apă. Lucrările au fost realizate de elevi ai Palatului Copiilor din Bacău dar şi de la Cluburile Copiilor din Moineşti, Târgu Ocna, Oneşti.

La nivel local acțiunea a fost sprijinită de ISJ Bacău, Agenţia de Mediu Bacău, Administraţia Bazinala Siret Bacău şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Ion Borcea” Bacău. Toate aceste instituţii au luat parte la activităţi prin reprezentanţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *