Pandemia la băcăuani: biserici pline și cârciumi deschise

Degeaba au tot încercat autoritățile să recomande cetățenilor să stea în case, să păstreze distanța și să limiteze interacțiunea socială în această perioadă pentru a limita răspândirea noului tip de coronavirus. Unii dintre concetățenii noștri dovedesc că inconștiența, lipsa culturii, analfabetismul funcțional și prostia își dau mâna chiar și în situații de criză. 

Duminică dimineața, la o radiografie scurtă a peisajului băcăuan în vremuri de COVID-19, am descoperit oameni bulucindu-se la biserică, după cum vedeți în fotografii, la Catedrala Catolică sau la Biserica Sf. Nicolae. Însă și la alte lăcașe de cult din oraș, băcăuanii au ignorat pericolul infectării, probabil având convingerea că preotul și icoanele sunt un soi de sperietori de coronavirus. Spre exemplu, sâmbătă, la biserica din Parcul Cancicov, se oficia afară un praznic, la care media de vârstă trecea binișor de 70 de ani. 

Inconștiența merge mai departe și, cum treci granițele municipiului, în comuna Nicolae Bălcescu, dai de cârciumi deschise, ceea ce este interzis expres în decretul prezidențial cu declararea stării de urgență. 

Amintim că, începând cu seara zilei de duminică, de la ora 22, printr-o ordonanță militară, s-a interzis oficierea cu public a slujbelor în biserici iar la cele legate de evenimente religioase, vor avea voie doar opt persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *