Parlamentul European a decis renunţarea la schimbarea orei de vară din 2021

Comisia Europeană a propus în 2018 abolirea schimbării sezoniere a orei după un sondaj la nivelul UE, în urma căruia măsura s-a bucurat de un sprijin copleşitor. Practic, din 4,6 milioane de răspunsuri, 84% au fost în favoarea renunţării la schimbările orare.

Conform proiectului, ţările europene care vor ramane permanent la ora de vară vor face ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă vor trebui sa isi schimbe ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Asadar se va  renunţa la practica de a schimba ora de două ori pe an şi fiecare tara membra UE va decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară.

Dar pana in 2021, nu uitati ca sambata 30 martie spre duminica 31 martie 2018, se va trece la ora de vara, astfel incat ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar ziua de 31 martie va fi ziua cea mai scurta din an si va avea doar 23 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *