PARTICIPANŢII LA TRAFIC AU FOST, TIMP DE O SĂPTĂMÂNĂ, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR BĂCĂUANI

În perioada 20-26 ianuarie a.c., în funcţie de situaţia operativă înregistrată la nivelul fiecărei subunităţi, poliţiştii au fost prezenţi în zonele de competenţă, unde au depistat şi sancţionat conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor sau a vehiculelor.

În cadrul acţiunii au participat peste 100 de poliţişti care au utilizat mijloacele tehnice certificate din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii au aplicat peste 1200 de sancţiuni contravenţionale,  din care 1195 sancţiuni la O.U.G. nr. 195/2002: 376 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 15 pentru neacordare a priorităţii pietonilor, 6 pentru neacordare a priorităţii vehiculelor, 82 de abateri ale pietonilor, 6 ale bicicliştilor, 21 de depăşiri neregulamentare, 14 opriri neregulamentare, 20 de situaţii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 133 de premise de conducere, au retras 30 de certificate de înmatriculare şi au întocmit dosare penale pentru 15 fapte penale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *