Participanții la traficul rutier în vizorul polițiștilor băcăuani

În urma unei acţiuni organizate pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii de la rutieră și ordine publică au sancţionat 33 de pietoni  şi tot atâţia vitezomani. De asemenea,au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

La data de 08 aprilie, polițiștii rutieri și efectivele de la ordine publică au organizat o acţiune pe principalele drumuri din județ pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

Au fost legitimate 211 persoane şi controlate 184 de autovehicule. De asemenea, poliţiştii au efectuat 162 de testări cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 59.000 de lei. Dintre acestea, 33 au fost aplicate pietonilor, 7 bicicliştilor, 33 conducătorilor auto care au depăşit regimul legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, din care, 6 pentru abateri de la regimul legal de viteză, 2 penrtu neacordare prioritate auto, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru alte încălcări ale legii şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii le reamintesc băcăuanilor că rolul prezenţei aparatului RADAR pe drumurile publice este în principal unul preventiv, crescând atenţia şi disciplina participanţilor la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *