De prin anii ‘90, de când a venit peste noi „democrația”, alegerea primarilor se face în urma votului nostru, al cetățenilor de rând.
Cu ajutorul unor matrapazlâcuri, aceștia au reușit să câștige, deseori, mai multe mandate.
De prin anii ‘90, de când a venit peste noi „democrația”, alegerea primarilor se face în urma votului nostru, al cetățenilor de rând.
Cu ajutorul unor matrapazlâcuri, aceștia au reușit să câștige, deseori, mai multe mandate.
Veniți cu mâna goală la primul mandat, aceștia au devenit peste ani nu numai animale de pradă, ci și moșieri, în adevăratul sens al cuvântului.
Normal că un candidat la primăria unei comune trebuie să fie un “fiu” al acelei comune. Marea majoritate a “fiilor” se trag din părinți săraci, „Glanetași”, care au suferit, o mare parte din viață, din cauza condiției materiale. Frustrați!
Încet-încet, prin voia Divinității și a Zeilor Șmanglitorilor, fiii lor – deveniți primary – le-au răzbunat orgoliul și i-au transformat în niște părinți mândri de odraslele lor. “Nu contează cine ai fost, contează cine ești”, nu?
Ce vreau să spun este că, după ani și ani, acești edili s-au transformat în niște rechini imobiliari. Prin interpuși, vânează toate terenurile și imobilele din comună, le cumpără la prețuri de nimic și devin proprietari peste zeci sau chiar sute de hectare de pământ și peste zeci de imobile trecute în acte, desigur, pe numele rudelor sau ale unor prieteni de nădejde.
Astfel, domnii “cu pantalonii rupți în dos” au devenit domni la costume cu cravată. Bine, lăsând la o parte vorba că “poți scoate omul din sat, dar nu și satul din om”. Ei dictează tot ce mișcă, ei au monopol peste tot.
Îmi povestea o bătrână, rămasă văduvă, că primarul din comună a venit să-i cumpere terenurile deținute, că “așa este mai bine pentru ea, femeie singură”, pentru a avea o “ușă deschisă la primar”. Ca să vezi…milosul.
Așadar, zeci de hectare au fost cumpărate cu preț de nimic.
Alt amărât îmi povestea că, după noul cadastru (făcut tot de „milostivul” primar), a descoperit că pământul lui dispăruse. Cine era noul proprietar? Viceprimarul!
Spunea cineva că, la primăriile de comună, 60% din buget se duce doar pe salarii.
Păi da, nu contest! Doar legea le-a dat voie să își “umfle” salariile cât doresc! De aceea investițiile în comune sunt doar în buzunarul celor care le conduc. Iar acolo pe cine găsim? Fina primarului, nașa, mătușa, cumnata, amanta, fratele, cumnatul & co.
Astfel, satele componente ale comunei sunt tot la stadiul de epocă medievală. Încet-încet, acolo o să devină proprietatea unui singur moșier: primarul!
Haideţi să o luăm metodic și la comuna noastră, Bacău. Acest oraș l-a avut ca primar, din 2016 până în 2020, pe numitul Necula. Omul care ”a vorbit dar nu a făcut”, cel care a fost înlocuit cu voturi împrumutate plus STS de către gaşca facebook-istă a lui Stanciu-Viziteu.
Acești cetăţeni neomarxişti-progresişti-userişti care au venit și doar au prăduit până acum, fără să facă nimic. Ăştia din urmă suţin interesul cetăţenilor în măsura în care doar pe ei se consideră cetăţeni, iar restul sunt niște venetici retrograzi.
De altfel, cine să apere interesele băcăuanilor?
Un PNL arogant care nu comunică mai cu nimeni, pentru simplul motiv că cei care vorbesc au mai puţine cuvinte în vocabular decât o ilustrată de pe vremea comunismului?
La PSD avem iluştrii politicieni celibatari, cu parteneri de viaţă prosperi afacerişti. Oamenii social-democraţi sunt atât de săraci spiritual, încât şi sărăcia îşi dă demisia când îi vede pe nehaliţi.
Avem, de asemenea, tovărăşei pretinşi moralişti care fac mereu gargară prin şedinţele de Consiliu Local, respectiv independenţi sau neafiliaţi foşti cândva membri de partid, cunoscuţi drept oameni care muncesc fără a se vedea ceva în urma lor. Aceşti indivizi, plătiţi bine pentru nimic, râgâitor elocvenţi de giboneză neomarxistă, sunt doar vedete siliconate ale internetului, care colindă prin Bacău ”cu cagula pe faţă”.
Toate aceste specimene ale democrației sunt, în fapt, consecința votului nostru.
De aceea susţin şi afirm: dacă proştii ar putea zbura, mulți dintre noi s-ar putea teleporta…
Anonimus CCM – colaborator Radio Easy
PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.