Patru cazuri confirmate cu varianta Delta a coronavirusului SARS-COV2, în Bacău

Conform informațiilor primite de la INSP, alte două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta. Persoanele, cu vârste de 62, respectiv 35 de ani, sunt din județul Bacău și erau nevaccinate, deși aveau condiții medicale preexistente.

DSP Bacău a transmis pentru bacău.net: “Menţionăm că 4 dintre cazurile confirmate în cadrul focarului sunt cu varianta Delta. ​Conform metodologiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri:

  • Izolarea în secţia de boli infecţioase a tuturor cazurilor (s-a izolat la SJU Bacău, secţia Boli Infecţioase doar cazul simptomatic care a evoluat cu deces; restul cazurilor, cele asimptomatice, au fost izolate la domiciliu)
  • Carantinarea la domiciliu timp de patru zile a contacților cazurilor
  • Monitorizarea contacților de către medicul de familie.”

În România, au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată.

 La o parte dintre infecțiile cu tulpina Delta nu s-au identificat origini din import, ci au fost dobândite pe teritoriul național, ceea ce denotă posibilitatea transmiterii comunitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *