Pe 14 Noiembrie de Ziua Mondială a Diabetului, Prefectura va fi iluminată în albastruCampania de marcare a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului îşi propune, an de an, la 14 noiembrie, începând cu anul 1991, să atragă atenţia întregii lumi asupra problemelor de importanţă majoră determinate de această afecţiune cronică ce lezează sănătatea a tot mai multor persoane, aflându-se în topul morbidităţii şi mortalităţii de la nivel mondial.

„Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări, printre care şi România, toate fiind State Membre ale Naţiunilor Unite, de către alte asociaţii, organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane cu diabet zaharat, precum şi familiile lor.
Campania din acest an, are ca scop o mai bună informare a membrilor familiilor pesoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce priveşte gestionarea acestei afecţiuni. Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor modificabili de risc pentru diabetul de tip 2 şi trebuie susţinute prin educaţie, resurse şi oportunităţi necesare adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Pentru anul 2019 sloganul campaniei naţionale este „Diabetul – o problemă și a familiei”, iar obiectivele campaniei sunt de creştere a gradului de conştientizare a membrilor familiilor persoanelor diabetice asupra impactului pe care îl are acesta asupra calităţii vieţii şi de informare a pacienţilor cu diabet şi a aparţinătorilor, referitor la posibilităţile de îngrijire a pacientului şi prevenirea complicaţiilor generate de această boală.
Mesaje cheie :
– Diabetul este o afecțiune ce poate pune viața în primejdie !
– Diabetul reprezinta una dintre cauzele majore de deces prematur!
– La nivel global, la fiecare 10 secunde 2 persoane sunt diagnosticate cu diabet !
– În multe situații diabetul poate fi prevenit !
– Un bun management al afecțiunii poate preveni sau întârzia apariția unor complicații !
– O îngrijire adecvată a persoanelor cu diabet permite o viață normală !

“În judeţul Bacău, pe primele 9 luni ale anului 2018, s-au înregistrat 913 de cazuri noi de diabet zaharat si 25.271 de bolnavi ramasi în evidenţă. De asemenea, în aceeaşi perioadă a anului 2019, s-au înregistrat 804 cazuri noi de diabet zaharat şi 25.703 de bolnavi rămaşi în evidenţă”, declară directorul executiv al DSP Bacău, Alin George Nastasă.

Directia de Sanatate Publica Bacau, prin compartimentul Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii, desfaşoară o serie de activităţi în parteneriat cu Lions Club Moldova şi DAS Bacău. Astfel:
în data de 12.11.2019, începând cu ora 9, la sediul Club 60+, vom desfăşura acţiuni de măsurare a glicemiei, colesterolului, trigliceridelor şi tensiunii arteriale,
in data de 14.11.2019, începand cu ora 10, în Piaţa Tricolorului va avea loc un eveniment public de lansare de baloane albastre, iar intre orele 17.00-20.00, faţada Instituţiei Prefectului va fi iluminată în albastru, simbol specific Zilei Mondiale a Diabetului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *