Pe urmele celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. ”Dacă-mi iei locul, ia-mi și handicapul!”

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap nu sunt deloc mici, dar cu toate acestea, puțini sunt cei care respectă legea. Poliția Locală Bacău împreună cu cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au ieșit în stradă pentru o nouă campanie menită să-i sprijine pe cei cu dizabilităţi.

Dacă nu se poate cu frumosul, atunci se poate cu ce-i doare mai tare: amenzi

”Această campanie promovează respectarea Legii nr. 488/2006, reactualizată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la nivel național, modificata prin Legea 145 din 22 iulie 2020 care prevede că ,,parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, informează Poliția Locală Bacău

Obligații și pentru persoanele cu dizabilități

Fără cardul-legitimație, parcarea pe locurile speciale, e ilegală. Cardurile sunt eliberate de Poliția Locală a Municipiului Bacău, respectiv de către autoritățile publice locale unde își au domiciliul sau reședința persoanele cu dizabilităţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *