Pedeapsa cu închisoarea pentru cei care falsifică certificatele covid

Lucian Bode, ministrul de Interne, îi avertizează pe toți românii care se gândesc să obțină pe căi ilicite certificatul verde că pot ajunge după gratii.

Lucian Bode spune că cei care falsifică acte pentru obținerea certificatului verde reprezintă un risc pentru comunitate și vor fi aspru pedepsiți, atunci când vor fi depistați. ”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Lucian Bode, potrivit capital.ro

Această hotărâre a fost luată pentru a putea stompa criza sanitară prin care trece România din 2020 până în prezent. Atât falsificatorii, cât și persoanele iresponsabile care recurg la astfel de documente pentru a avea diverse beneficii sunt considerate pericole pentru societate. Decizia de a aresta falsificatorii de certificate verzi a fost luată pentru a educa cetățenii cu privire la gravitatea pandemiei prin care trecem, dar și pentru a micșora numărul infectărilor în spațiile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *