Permisul de conducere și buletinul regretatului actor băcăuan – Radu Beligan, scoase la vânzare pe internet

Ultimul permis de conducere și o copie după buletinul regretatului actor Radu Beligan au fost scoase la vânzare pe un cunoscut site de vânzări. În mod fraudulos, o persoană a încercat să vândă actele actorului cu suma de 850 de lei.

Una dintre fiicele sale, Anamaria Beligan, a fost șocată: „Dumnezeule, câtă nerușinare!”, a scris ea pe Facebook. Aceasta susține că că actul a fost furat din masa succesorală.

Radu Beligan – un titan al scenei românești

Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918 (în Ziua Sfântului Filimon – protectorul artiştilor, conform calendarului ortodox), la Galbeni, Filipești, în judeţul Bacău, fiind, pe linie maternă, grec de origine, iar pe linie paternă, descendent al unuia dintre frații lui Ion Creangă.

Maestrul Beligan a încântat de-a lungul celor peste 75 de ani de carieră, prin prestaţii de excepţie, în roluri celebre ale teatrului şi filmului, atât în ţară cât şi peste hotare. S-a dovedit şi un iscusit regizor, un om de mare calitate, un exponent de referinţă al producţiilor de radio şi televiziune, care a devenit un real exemplu pentru generaţiile mai tinere de slujitori ai scenei româneşti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *