Peste 1.600 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 97 misiuni de stingere a incendiilor1.225 cazuri SMURD (1.218 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 7 misiune de descarcerare), 45 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 263 intervenții în sprijinul comunităților.

Dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:

  • În după-amiaza zilei de ieri, salvatorii doljeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Craiova, pe DN 65F. În urma evenimentului au rezultat patru victime, dintre care două decedate. Echipajele medicale prezente la locul intervenției au acordat celorlalte două persoane primul ajutor, însă starea acestora a necesitat transportul la spital pentru mai multe investigații suplimentare.
  • O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a fost și cea din județul Suceava, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă a unei gopodării, din localitatea Mănăstirea Humorului. Ajunse la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările s-au propagat și la un adăpost de animale, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 80 mp. Pe timpul operațiunilor de intervenție, în anexă, au fost găsite două persoane decedate.
  • O altă situație deosebită a fost și intervenția salvatorilor botoșăneni, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă. Echipajele operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, pe timpul misiunii de stingere, colegii noștri au constatat că o persoană și-a pierdut viața.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *