Peste 200 de pacienți vor putea fi tratați la Baza Letea

Peste 200 de pacienți vor putea fi tratați la Baza Letea. Aproape toate containerele de cazare sunt pe poziții iar spațiile din interior sunt pregătite în acord cu recomandările DSP.

A fost amenajată această locație cu convingerea de a fi pregatiti și pentru scenariul nedorit în care nu vor mai fi locuri pentru pacienți în unitățile medicale.

În paralel se lucreaza la proiectare pentru a finaliza, în cel mai scurt timp, mai multe etaje din Spitalul Municipal, unde vor fi tratati pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.

În același timp, au fost demarate procedurile pentru achiziționarea a 10 unități complete de ATI – Anestezie și Terapie Intensivă (paturi, ventilatoare, monitoare funcții vitale, etc) – dotări esențiale pentru cazurile critice. Acestea vor suplimenta aparatura pe care o avem deja la Spitalul Municipal.

„Peste 15 milioane de lei am alocat până în acest moment pentru investițiile în infrastructura medicală. Toate resursele noastre sunt acum direcționate pentru a ne ajuta să facem față acestei situații.”, a adaugat primarul Bacăului, Cosmin Necula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *