Peste 24.000 de angajați ai M.A.I. au fost mobilizați la nivel național, în ultima zi a minivacanței

În ultima zi a minivacanței prilejuite de Revelion, aproximativ 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați la nivel național pentru a proteja cetățenii.

În dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice au fost angrenați peste 8.600 de polițiști și 3.000 de jandarmi. S-a intervenit pentru gestionarea a 2.000 de sesizări primite prin 112, dintre care doar aproximativ 76% s-au confirmat.

Echipajele de poliție au organizat 630 de acțiuni, în urma cărora au fost constatate 7.875 de fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, polițiștii au început cercetările cu privire la 570 de posibile infracțiuni, în cazul a peste 20% dintre acestea cercetările fiind începute din oficiu.

În ultimele 24 de ore, au fost prinși în flagrant 82 de autori de infracțiuni care au săvârșit 85 de fapte penale și au fost depistate 4 persoane urmărite național sau internațional.

În ultima zi de minivacanță, pe drumurile publice au fost mobilizate efective suplimentare de polițiști rutieri pentru a se asigura că românii care au petrecut aceste zile libere departe de localitatea de domiciliu, se întorc în siguranță acasă. Polițiștii rutieri au acordat o atenție deosebită depistării conducătorilor auto care reprezentau un posibil pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

În urma acțiunilor desfășurate au fost reținute 432 de permise de conducere și 99 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu polițiștii locali și reprezentanții celorlalte autorități au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Au fost desfășurate aproximativ 1.300 de acțiuni de control la peste 3.700 de operatori economici, 190 operatori transport persoane și 8.200 obiective de interes, dintre care 2.840 de restaurante, terase și fastfood-uri. De asemenea, au fost verificate peste 65.400 de  persoane

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 4.300 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 842.000 de lei.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *