Peste 4.000 de intervenții la nivel național ale pompierilor, în perioada 6-8 noiembrie

În perioada 06-08 noiembrie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.626 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 3.580 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 139 de incendii, precum și în alte 928 de intervenții, în sprijinul comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 13 accidente rutiere.

Dintre cele mai importante astfel de situații amintim:

Intervenția salvatorilor din cursul zilei de vineri pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Drăgoiești, județul Ialomița. Forțele operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință,  pe o suprafață de aprox. 60 mp. Din nefericire, pe timpul desfășurării operațiunilor de intervenție, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată.

O altă misiune solicitantă pentru salvatorii ialomițeni, tot din cursul zilei de vineri,  a fost și cea de descarcerare și acordare de prim ajutor pentru 4 persoane, victimele unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, la ieșirea din municipiul Urziceni. Din cauza impactului puternic, ocupanților autovehiculelor le-au fost aplicate măsurile de prim ajutor, ulterior fiind transportați la spital pentru investigații suplimentare.

Un alt accident rutier soldat cu victime a fost gestionat sâmbătă, de către pompierii mehedințeni, în urma producerii unui accident rutier  pe DN 6, la ieșirea din Municipiul Orșova, între 2 autoutilitare. În urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime, dintre care una a fost declarată decedată. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenție, doar 2 persoane au necesitat transportul la spital.

Un alt eveniment, care a necesitat alocarea de forțe considerabile, a avut loc tot sâmbătă, în municipiul Iași, unde peste 30 de salvatori au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că flăcările se manifestau într-un dormitor, în care se aflau 2 persoane, ce au fost evacuate rapid  și asistate medical. Totodată, alți 16 locatari au fost evacuați din imobil, pentru a preîntâmpina orice situație care le-ar fi putut pune în pericol viața. Daorită interveției prompte a pompierilor, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.

O altă intervenție deosebită a fost și cea de duminică, din județul Constanța, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină la o explozie, urmată de incendiu, produsă la o anexă gospodărească. Ajunse la fața locului, forțele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului a rezultat o victimă, cu  arsuri la nivelul feței, toracelui și la membrele superioare, care a fost  transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a fost și cea din cursul zilei de duminică, din județul Ialomița, unde 12 salvatori, care au încadrat 2 mașini de singere și 1 ambulanță SMURD,  au fost solicitați să intervină la o explozie, neurmată de incendiu, produsă într-un apartament din localitatea Slobozia. În urma incidentului, 3 persoane au necesitat transportul la spital, pentru investigații medicale suplimentare. De asemenea, colegii noștri au acționat și pentru evacuarea a 20 de locatari.

Totodată, în perioada supusă raportării au fost transmise 28 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări pentru respectarea regulilor de distanțare și igienă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *