Peste 5.000.000 de lei ajutoare de urgență pentru fermierii băcăuani

Majoritatea producătorilor agricoli din județul Bacău au cerut subvențiile bonus pentru compensarea pierderilor cauzate de importurile de cereale din Ucraina. Aceștia vor primi câte 2 lei pentru fiecare litru de motorină utilizat la lucrările agricole de înființare, întreținere și recoltare a culturilor de floarea soarelui, porumb, rapiță și orz.

Fermierii băcăuani puteau depune solicitări pentru sprijin de la stat până la sfârșitul lunii octombrie la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Bacău.

Aceste subvenții se plătesc în contul pierderilor cauzate de importurile masive de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina.

De asemenea, sprijinul de urgență se acordă celor care dețin minim un hectar cultivat cu una sau mai multe culturi de porumb, orz, floarea soarelui și rapiță.

APIA pune la dispoziție pentru aceștia cereri pretipărite cu suprafețele administrative și cele aferente fiecărei culturi, înființate în anul 2022.

Astfel, Ionuț Trofin, directorul executiv al APIA Bacău ne reamintește că plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie și aici intră cererile de sprijin care au fost depuse (4.411), din totalul de 5.307 fermieri potențiali beneficiari ai acestuia.

Se mai precizează că sprijinul excepțional se acordă sub formă de grant, în valoare aferentă unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină.

Sursa desteptarea.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *