Plânge Cerul și Pământul! Poezie sfâșietoare și un mesaj de adio pentru copii înecați în Siret! Versurile se vor transforma într-o baladă, la rece, exact ca trupurile copiilor…reci

Autoarea, o mamă din comuna Filipești, spune că versurile poeziei se vor transforma într-o baladă populară a zilelor noastre ce va fi înregistrată la rece fără acompaniament.

În locul în care avut loc tragedia a fost o balastieră. Mai multe instituții trebuie să răspundă la multe întrebări, mai ales că zona nu era semnalizată. Nu exista nicio informare despre pericolul care pândea din adâncurile gropilor care s-au format după ce au fost scoase tone de balast.

Cinci copii au fost răpiți de râul Siret, iar în sufletele părinților s-au săpat gropi adânci pline de durere ce nu se vor mai astupa niciodată.

”Cinci copii s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, din comuna Filipești. Șapte copii au mers la scăldat, iar cinci au fost răpiți. Echipajele medicale de la fața locului le-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes. Este vorba de doi frați, de 14 și 17 ani, și de prietenii lor, de 14, 17 și 18 ani” – ISU Bacău   

Plânge Cerul și Pământul

La Siret, la Onișcani,

Au murit cinci băietani.

Bucuroși, nevoie mare,

Au plecat la scăldătoare.

Zi, de sfântă sărbătoare,

Duminică, amiază,mare.

Apele’ învolburate,

Dar ei nu știau să’noate.

Au intrat pe rând, toți, șapte,

Al opt-ulea a stat deoparte.

Când strigau după ajutor,

Le-a întins un bețişor.

A scos unu’ c-o prăjinã,

Pe altul l-apucat de mână.

Doară doi, el a salvat,

Ceilalți cinci, s-au înecat.

Doi erau frați buni de sânge,

Lacrima mamei n’ajunge.

La Siret, la Onișcani,

Sunt cinci cruci de băietani.

La Siret, pe malul stâng,

Stau mamele lor și plâng.

Plâng și satele vecine,

Și măicuțele străine.

Plânge cerul și pământul,

Păsărilor le-a stat cântul…

” Sunt trăirile mele. Exprimă ceea ce simt! Încerc să mai alin suferința, dar este imposibil…la copii totul se termină, de la copii totul începe… Sunt tineri, sunt ai noștri. Din păcate, copiii noștri pier, iar pe cei ce ne conduc – nu-i interesează decât funcțiile, tinerii nu au nimic, mai ales la țară… Autoritățile fac tot posibilul să scape de orice obligație de a le face tinerețea fericită.”, transmite autorea poeziei

”Fiica le va învia printr-o baladă”

Diana Sârbu, interpretă de muzică populară, va păstra vii sufletele celor cinci copii nevinovați printr-o baladă. ”Cei abiltați și obligați” să-și facă datoria au liber să stabilească dacă tragedia putea fi prevenită.

”Aceste versuri se vor transforma într-o baladă populară a zilelor noastre și va fi înregistrată la rece fără acompaniament, exact așa ca trupurile copiilor …reci…”, încheie autorea poeziei.

În tot acest timp, mama celor frați răpiți de râul Siret, Lămâița Buta, a postat o fotografie cu ai ei …copii… alături de mesajul: ”Îngerașii lui mama… puiuții mei”

Un comentariu

  1. Nimic nu poate descrie in cuvinte ce simte aceasta mama îndurerată care a rămas fără cei 2 odori pt care traia.poate cei 2 ingerași o vor alina de sus

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *