POLIŢIA BĂCĂUANĂ ÎN ACŢIUNE

Polițiștii băcăuani au desfășurat în acest weekend o acțiune de reducere a riscului rutier pe drumurile din județ.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive, de la începutul lunii, polițiștii rutieri, alături de colegi de la ordine publică, au intensificat acțiunile în trafic, cu mijloace tehnice certificate din dotarea Poliției Române care stabilesc prezența, în aerul expirat, a alcoolului ori a consumului de substanțe psihoactive.

Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, dar şi pe raza întregului judeţ. În cadrul acţiunii au fost utilizate mijloace tehnice certificate din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică, aparatul etilotest şi aparatul drugtest.

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti au fost constatate 8 infracţiuni, din care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost reţinute 48 de permise de conducere, din care 10 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au aplicat 532 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 524 reprezentând alte sancțiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Legislația penală incriminează „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” în articolul 336 alineatul 2 din Codul penal.

Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să nu conducă autovehicule daca au băut şi să nu se urce în maşină cu cineva care a consumat băuturi alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *