Polițist, moștenitor al unei pasiuni transformată în meserie

Agent şef principal de poliţie Crimu Sorin este absolvent al Şcolii de subofiţeri din Slatina, promoţia 1992. A fost repartizat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, la Postul de Poliţie Urecheşti. După doi ani, poliţistul şi-a continuat activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Oneşti, la Biroul de Ordine Publică.

Ca urmare a pasiunii moştenită de la tatăl său, poliţist timp de 30 de ani în cadrul Poliţiei Staţiunii Slănic Moldova şi a meseriei sale anterioare de asistent veterinar, agentul şef principal de poliţie Crimu Sorin a continuat să profeseze ca şi conductor de câine, din anul 1994 şi până în 2010 având în serviciile de patrulare trei câini, ocupându-se permanent de dresajul lor. Poliţistul a absolvit cursurile de dresaj în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

De 10 ani are rezultate foarte bune în cadrul Biroului criminalistic şi are în dotare doi câini alături de care face echipă foarte bună obţinând rezultate deosebite de identificare a autorilor. În prezent, zilele de serviciu sunt pline de entuziasm şi profesionalism alături de câinele său pe nume Abaha, cu vârsta de 3 ani, absolvent al cursului de dresaj unde a obţinut nota 9,50.

Anul trecut, poliţistul a fost solicitat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ să se alăture, împreună cu partenerul său canin, echipelor de cercetare a două cazuri, de tâlhărie şi braconaj, la ambele Abaha oferind indicii ce au condus la prinderea autorilor.

„Pentru mine munca de poliţist a fost un exemplu de corectitudine şi loialitate faţă de cetăţean. Am avut satisfacţia muncii bine făcută. Munca cu câinii de serviciu a fost pasiunea vieţii mele. Am avut cinci exemplare care m-au servit cu credinţă şi mult ataşament reciproc, de altfel, ele cerând în schimb doar căldură sufletească. Aceeaşi pasiune o îmbrăţişează şi fiul meu, care de 4 ani este coleg cu mine la Poliţia Oneşti.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *