Poliţiştii alături de cetăţeni în cadrul Campaniei ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”

Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național, în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021, întru-un parteneriat între Poliția Română și CFR Călători, împreună cu Mercury 360, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Pe traseul ,,călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii de prevenire și poliție transporturi vor organiza activităţi în stațiile CFR, astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

Vagonul personalizat cu mesajele campaniei trece prin gara Bacău în perioada 14 – 27 septembrie, pe ruta București – Suceava și Suceava – București. 

Poliţiştii băcăuani vor desfăşura activităţi de prevenire pe această zonă de risc. Activităţile au ca scop conştientizarea tinerilor cu privire la riscul de electrocutare atunci când, din teribilism escaladează plafoanele trenurilor pentru a se fotografia.

Pentru a fi în siguranţă în zona căilor ferate, poliţiştii vă reamintesc:

ü Asiguraţi-vă la traversarea căii ferate, atât în locurile permise, cât şi la cele de siguranţă;

ü Traversarea  căii ferate se face numai prin locurile special amenajate;

ü Nu lăsaţi copiii să se joace în zona de sigiranţă a căii ferate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *