Polițiștii băcăuani alături de cetățenii din Slănic Moldova

Săptămână aceasta Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a desfășurat activități preventive care au avut ca scop creşterea gradului de informare a cetățenilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, derulează în această perioadă activități de informare a cetățenilor cu privire la prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, polițiștii în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, au desfășurat activități având ca scop informarea cetățenilor în general cu privire la prevenire a tâlhăriilor, furturilor şi a violenţei în familie, dar și prevenirea consumului de substanțe psihoactive.

Activitățile subscriu campaniei ”Fii liber!!!” și reprezintă un parteneriat local în domeniul informării şi al prevenirii infracţionalităţii, încheiat între instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne care activează în domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Instituția Prefectului Județul Bacău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău și Înspectoratul Școlar al Județului Bacău, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău, Poliția Locală a Municipiului Bacău.

Polițiștii au transmis informații preventive cetățenilor/ turiștilor aflați în Stațiunea Slănic Moldova, prin intermediul reprezentanților supermarketurilor, teraselor și hotelurilor care au expus materiale în zonele cele mai accesibile acestora.

Materialele prezentate au cuprins informații despre cum să procedeze pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuințe, buzunare, din/de auto, cerșetorie, înșelăciune sau tâlhărie, prevenirea consumului de noi substanțe psihoactive și a comportamentelor deviante.

Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Bacău vor fi distribuite material preventive, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale, teraselor sau hotelurilor şi în alte locuri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *