Polițiștii locali, angajații Primăriei Bacău și ai SC Soma SRL ne învață să depozităm selectiv deșeurile

Poliția Locală a Municipiului Bacău împreună cu Primăria Municipiului Bacău și SC Soma SRL desfăsoară pe tot parcursul lunii septembrie, o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor din municipiul Bacău cu privire la depozitarea selectivă a deșeurilor, atât la punctele publice de colectare, cât și pentru abonații individuali de pe raza Municipiului Bacău.

E timpul să depozităm selectiv și să oprim abandonarea deșeurilor

”În cadrul campaniei polițiștii locali vor interacționa cu cetățenii, vor purta discuții cu privire la modul de depozitarea a deșeurilor și vor distribui pliante cu informații utile și sfaturi. Acțiunile de informare se desfășoară în toate cartierele din municipiul Bacău pentru diminuarea pe cât posibil a fenomenelor actuale de depozitare în amestec, depozitare necontrolată și de abandon a deșeurilor municipale.” informează Poliția Locală Bacău

La început merge cu vorba bună, apoi se merge cu amendă

În conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, abandonarea și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop este interzisă și se sancționază cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice. Actul normativ mai prevede și faptul că, în cazul nerespectării prevederilor se aplică sancțiunea contravențională complementară, ce intră în sarcina și pe cheltuiala contravenientului, respectiv de ridicare a deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, de curățare a terenului, precum și de eliminare a acestora.

Pentru abandonul și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate, poliția locală poate aplica și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate.

”Ne dorim ca această campanie să aibă un rol informativ și de conștientizare a utilizatorilor serviciului public de salubrizare privind modalitățile corecte de eliminare a deșeurilor municipale, pentru a avea un oraș curat!” – se mai arată în informarea Poliției Locale Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *