Polițiștii rutieri la datorie pentru siguranța traficului rutier

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă să acționeze pe principalele artere din județ pentru siguranța traficului rutier. Prevenirea și combaterea încălcării normelor legale în ceea ce privește limitele vitezei de deplasare constituie una din priorități.

Activitățile polițiștilor rutieri au drept scop:

Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și:

  1. Combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice;
  2. Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive;
  3. Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  4. Prevenirea și combaterea vitezei excesive.

Deşi poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, încă sunt participanţi la traficul rutier care nu respectă prevederile legale.

În contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din țara, vor fi activate, începând din această seară, ora 20.00, peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale.

De asemenea, va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Efectivele MAI sunt pregătite să intervină și pentru fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor unor potențiale fenomenele meteo periculoase.

Totodată, înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.
CONDUCETI PRUDENT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *