Posesorii de autovehicule care nu plătesc taxa de parcare vor fi amendați de Poliția Locală Bacău!

În ultimile trei luni, S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A a efectuat o campanie de informare referitoare la modalitatea de achitare a taxelor pentru staționarea autovehiculelor în parcările cu plată din municipiul Bacău.
Începând de luni, 8 iulie 2019, Poliția Locală Bacău va efectua verificări, zilnic, în toate parcările cu plată din oraș iar băcăuanii care nu pot demonstra achitarea taxei vor fi sancționați contravențional.
Cu acest prilej, amintim din nou care sunt modalitățile de achitare a taxei pentru parcările cu plată din municipiul Bacău:
Băcăuanii care doresc să își facă abonament lunar, semestrial sau anual pentru parcările cu plată sunt așteptați la ghișeele din Piața Centrală și Piața Sud, de luni până vineri, între orele 8.00-18.00.
Abonamentul lunar este în valoare de 49 lei, pentru 6 luni, 203 lei și 355 de lei, pentru un an.
Posesorii abonamentelor pot staționa în toate parcările publice din municipiu pe perioada de valabilitate a abonamentului. Acestea pot fi solicitate atât de persoane fizice cât și de persoane juridice și vor cuprinde numărul de înmatriculare al autoturismului, perioada de valabilitate și indicații privind expunerea abonamentului într-un loc vizibil, astfel încât datele de identificare să poată fi observate cu ușurință.
S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. (SSPM Bacău) administrează în prezent 16 parcări publice, iar intervalul orar în care parcarea este cu taxă este între orele 8.00 și 18.00. După ora 18.00 și în weekend, posesorii de autovehicule pot staționa gratuit în parcările publice.
Pentru o oră de staționare în parcările publice prevăzute cu aparate de taxare, băcăuanii vor achita 1,5 lei.
În parcările care nu sunt prevăzute cu aparate de taxare, plata se efectuează printr-un SMS la numărul 7420 (0,42 euro/h).
Totodată, parcarea cu plată poate fi plătită și prin aplicația mobilă TPARK.
În parcările prevăzute cu barieră, utilizatorii vor achita 1,5 lei/h, în primele 2 ore de staționare.
SSPM Bacău va utiliza taxele colectate în scopul suplimentării locurilor de parcare din Bacău și modernizării parcărilor existente. De asemenea, în zonele unde există rezerve de teren disponibile, vor fi amenajate parcări noi.
Comunicat: S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *