PREFECTUL SOLICITĂ CONDUCERII SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BACĂU SĂ-REZOLVE APROVIZIONAREA CU ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE

Prefectul Liviu Miroşeanu s-a întâlnit cu echipa managerială de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, condusă de Adrian Popa, întrevedere urgentată de faptul că principalul furnizor de materiale de protecție al spitalului şi-a întrerupt colaborarea cu cea mai mare unitatea medicală.

S-a discutat, punctual, despre stocurile de materiale de protecţie pentru personalul medical şi vizitatori, dar și despre rezerva de dezinfectanţi şi de necesarul de finanţare al spitalului.

„La Instituţia Prefectului, monitorizăm zilnic evoluţia stocurilor de la unităţile medicale din judeţ. Însă am vrut să discut această chestiune de maximă importanţă pentru comunitatea băcăuană, faptul că unul dintre principalii furnizori ai Spitalului Judeţean a decis, în plină pandemie, să întrerupă aprovizionarea.

Această decizie arbitrară m-a îngrijorat şi am ţinut să primesc clarificările necesare de la echipa managerială a spitalului. Din datele care mi-au fost comunicate, reiese că există dificultăți foarte mari în asigurarea necesarului de materiale și am solicitat ca aprovizionarea celui mai mare spital din județ să nu mai fie lăsată la cheremul unui singur furnizor.

Este o chestiune de maxim interes pentru băcăuani şi am insistat ca echipa managerială, de acum încolo, să adopte o gândire strategică în ceea ce priveşte lanţul de aprovizionare, astfel încât, pe viitor, să nu mai avem parte de astfel de situaţii”, a precizat prefectul Liviu Miroşeanu, care a solicitat și să vadă toate contractele încheiate și dacă furnizorii pot stopa livrarea de echipamente de protecție, după bunul plac și fără nicio repercursiune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *