Președintele rus al Lukoil, Ravil Maganov, moarte în condiții suspecte.

Oligarhul rus Ravil Maganov, președintele Consiliului de Administrație al Lukoil Rusia – a doua cea mai mare companie de petrol din țară – a murit în condiții suspecte, transmite RBC.

Acesta a fost găsit mort azi-dimineață, în jurul orei 7:30 după ce, din primele informații, ar fi căzut de la etajul șase al Spitalului Central din Moscova unde era internat și tratat, spital subordonat Administrației Prezidențiale din Rusia.

Polițiștii ruși iau în calcul inclusiv varianta sinuciderii, însă nu este exclus ca acesta să fi căzut accidental sau să fi fost aruncat de cineva.

Maganov avea 67 de ani și este al optulea oligarh rus care s-a sinucis sau a murit în condiții suspecte de la izbucnirea conflictului în Ucraina, lucru pentru care Maganov nu a fost de acord.

La începutul lunii martie Lukoil a cerut oprirea războiului, fiind prima mare companie rusească care se opunea: „Pledăm pentru o oprire rapidă a conflictului armat și susținerea fără rezerve pentru soluționarea acestuia printr-un proces de negociere și mijloace diplomatice”, transmitea Consiliul de Administrație la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: