Prețurile la RCA continuă să crească

Preţurile au crescut pe anumite segmente doar cu 20-25%, dar pe alte segmente şi de două sau chiar de trei ori în câteva cazuri punctuale: în medie cu 70-80% la cele pe 12 luni la clasa B0.

Un proiect de lege depus la Senat de mai mulți parlamentari PNL și UDMR prevede plafonarea preţurilor RCA, însă asiguratorii se revoltă. Măsura riscă să atragă o nouă procedură de infringement împotriva României pentru nereguli în piață, spun aceştia. Pe de altă parte, în doar o lună de zile, prețurile la unele polițe auto s-au dublat.

Prețurile de referință sunt calculate în mod independent de Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF), în fiecare an, în funcție de fiecare categorie de autovehicule.

Pentru o mașină standard cu șofer de 38 de ani, prețul unei polițe la 6 luni a sărit de la aprox 600 de lei, la peste 900 de lei. 

La fel și pentru o autoutilitară cu un șofer de 45 de ani, prețul poliței a crescut într-o lună de zile de la circa 500 de lei, la peste 1000 de lei.

”O asigurare facultativă poate avea prețuri (prima de asigurare) diferite la diferiți asigurători. Acest lucru se datorează faptului că fiecare își stabilește un preț propriu în funcție de riscurile incluse în contractul de asigurare. Analizați mai multe oferte înainte de a alege: în funcție de preț dar și, mai ales, în funcție de ce vă oferă fiecare poliță” – ASF

Consiliul Concurenței are datoria de a analiza creșterea prețurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *