Primăria Bacău în cazul Spitalului Municipal: ”Obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu este până la data de 31.12.2022”

Cele două etaje, IV și V, ale Spitalului Municipal ”Sf. Maria”, destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 (Covid19), funcționează fără autorizației de securitate la incendiu.

Funcționează doar în baza unui aviz, dar cu obligația de a obține autorizația.

Primăria Bacău expică cum stă situația

”Conform prevederilor legale în vigoare, respectiv art. 571 (1) din legea 307/2006, pentru categoriile de construcții din care face parte și Spitalul Municipal ”Sf. Maria”, obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu este până la data de 31.12.2022. Lucrările aferente asigurării securității la incendiu au fost executate conform măsurilor dispuse prin avizul de securitate la incendiu confirmate prin documentele de execuție existente în cartea tehnică. În acest moment obținerea acestei autorizații incumbă parcurgerea unor termene pentru întocmirea documentației tehnice aferente obținerii acestui document. Actualmente, Municipiul Bacău este în etapa de redactare a actului adițional aferent contractului de lucrări pentru amenajarea etajelor 4 și 5, conform indicatorilor tehnico-economici finali, urmând ca acest document să fie supus semnării de către cele două instituții care au avut calitatea de investitor (Municipiul Bacău și Județul Bacău).În urma semnării acestui act adițional se va constitui comisia de recepție în vederea emiterii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor, document esențial pentru solicitarea autorizației pentru securitate la incendiu. Estimăm că, în cursul săptămânii viitoare, actul adițional va fi transmis către Consiliul Județean Bacău în vederea semnării.”- Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *