Profesor de limba engleză din Bacău suspectat că a cultivat și vândut Cannabis

Marți, 26 septembrie a.c, s-au făcut percheziții de către Procurorii DIICOT care au trebuit să elucideze două cazuri separate legate de traficul de droguri.

În aceste cazuri sunt implicați trei profesori.

În primul caz este vorba de un profesor de limba engleză din Bacău care a fost adus la audieri. Din cercetările efectuate, acesta a cultivat cannabis, la începutul anului, într-o seră dintr-o locuință din zona rurală.

Acest profesor a comercializat drogul de mare risc către mai mulți consumatori de pe raza județului Bacău, pentru suma de 70 de lei pe gram.

S-a aflat că profesorul de limba engleză are 30 de ani și preda la mai multe școli din județ.

Nici un oficial al Inspectoratului Școlar Județean Bacău nu ar fi luat la cunoștință cum că profesorul s-ar fi ocupat cu traficul de droguri.

Al doilea caz similar ar fi avut loc pe raza județelor Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. S-au efectuat 26 de percheziții domiciliare.

Aici estevorba atât de trafic de droguri de risc și mare risc, cât și de efectuarea unor operațiuni cu produse suspecte de a avea efecte psiho-active fără autorizație.

S-a aflat că drogurile erau comandate de pe aplicații online criptate iar plata se făcea prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.

Vânzătorul acestora nu se întâlnea cu cumpărătorul. Practic, drogurile se distribuiau pe baza unor fotografii și coordonate GPS.

În acest fel au fost prinși alți doi profesori. Perchezițiile au condus la destructurarea unor grupări infracționale organizate, trafic de persoane și minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

Sursa libertatea.ro Redactori: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *