Proiect Erasmus + „Model Teachers of the Future”

Profesorii și elevii Colegiului Naţional de Artă “George Apostu” Bacău au în desfășurare în perioada 2018-2020 Profesori si elevi din Grecia, Portugalia, Polonia, Italia si România s-au intâlnit in perioada 24-28 februarie 2019, la Madrid (Spania) la Școala I.E.S. “Gerardo Diego”, într-o primă mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+, “Model teachers of the future”, prin intermediul căruia se caută un prototip, un model de profesor al viitorului cu performanțele didactice adaptate prin metode și tehnici moderne de predare, de fixare ale cunoștințelor și de evaluare pentru a putea păstra și, totodată crește, interesul elevilor pentru școală. De asemenea, interesul comun al școlilor participante în proiect este să ofere educație de înaltă calitate și să-și mențină oferta la un nivel european.

Proiectul se va desfășura pe perioada 2018-2020 şi se adresează elevilor ce aparțin eșantionului de vârstă de 12-15 ani și cadrelor didactice care lucreazăcu ei. La această reuniune au participat ca reprezentanţi ai Colegiului Naţional de Artă “George Apostu” Bacău, director, prof. dr. Adriana-Cristina Busuioc, prof. Violeta-Petrina Mardare şi elevele: Tinu Ingrid-Teona (clasa a VIII-a B), Botezatu Teodora-Maria (clasa a VIII-a A), Gherganu Emma-Iona şi Alexa Ştefania (clasa a VI-a A).

Pe durata celor 3 zile ale întâlnirii s-au prezentat tipuri de metode de predare a unor lecții din zona știintelor și din domeniul disciplinelor umaniste utilizând mijloace informatice moderne, aplicaţii online la care au participat elevii și care au stârnit interesul încântarea acestora. De asemenea, activitățile din proiect încurajează interdisciplinaritatea și competenţele lingvistice ale limbii engleze.

Un bonus al mobilității din Madrid a fost vizita in două instituţii de cultură importante în Madrid, precum și in patrimoniul cultural-artistic mondial, Muzeele Prado şi Reina Sofia.
Următoarea întâlnire transnaţională din cadrul acestui Proiect Erasmus va fi găzduită de ISTITUTO COMPRENSIVO „PERRI-PITAGORA” din orașul Lamezia Terme, Italia, în perioada 31 martie – 4 aprilie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *