Proprietarii terenurilor neîngrijite, somați de Poliția Locală. Amenzile sunt uriașe!

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Bacău au obligația să le igienizeze și să efectueze periodic operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte.

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului și au demarat, în perioada 01.06 – 31.07.2021, procedura de identificare a terenurilor neîngrijite, lăsate în stare de paragină sau acoperite de vegetație de pe raza municipiului Bacău.

”Au fost verificate terenuri amplasate pe Bulevardul Unirii, Calea Moldovei, Calea Mărășești, Calea Republicii, str. Pictor Theodor Aman, str. Alexandru Șafran, str. I.L.Caragiale și pe str. Ana Ipătescu. În urma activităților întreprinse au fost identificați și somați 40 proprietari/deținători de terenuri, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de Hotărârea Consiliului Local nr. 368/2016 privind aprobarea Regulamentului de stabilire a condițiilor de majorare a impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite de pe raza municipiului Bacău” – anunță reprezentanții Poliției Locale Bacău

În cazul neconformării somațiilor primite, se vor lua măsuri de sancționare a proprietarilor /deținătorilor de terenuri conform legislației în vigoare. Totodată, se va transmite către Primăria Municipiului Bacău, la finalul anului 2021, propunerea de majorare a impozitului pentru anul 2022.

”Poliția Locală a Municipiului Bacău recomandă tuturor proprietarilor de terenuri din municipiul Bacău, să le mențină într-o permanentă stare de curățenie, nu doar pentru a evita sancțiunile ci și pentru a păstra un oraș civilizat și curat!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: