PSD Bacău, somat să retragă din spațiul public fluturașii otrăviți la adresa lui Ionel Palăr, președintele PNL Bacău

Biroul Electoral Municipal a decis: PSD Bacău, somat să retragă din spațiul public fluturașii otrăviți la adresa lui Ionel Palăr, președintele PNL Bacău

Materialele defăimătoare la adresa candidatului Alianței PNL – USR-PLUS Ionel Palăr, la Consiliul Județean Bacău, distribuite masiv de PSD, trebuie retrase, a decis, marți seara, Biroul Electoral Municipal Bacău. Acesta a admis contestația formulată de PNL Bacău cu privire la caracterul ofensator transmis prin materiale de propagandă electorală, comandate de PSD Bacău. În ultimele zile, PSD Bacău a demarat o campanie extrem de agresivă și jignitoare la adresa lui Ionel Palăr, candidatul cu cele mai mari șanse la câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean Bacău. Organizația social democrată a distribuit în municipiul Bacău 30.000 de flyere care conțin afirmații calomnioase la adresa candidatului forțelor de dreapta.

În motivarea deciziei, Biroul Electoral Municipal a luat în calcul faptul că materialele distribuite de PSD Bacău depășesc limita informării și sunt calomnioase la adresa lui Ionel Palăr, președintele PNL Bacău și candidatul Alianței PNL – USR-PLUS.

În ceea ce privește flyerele comandate și distribuite de PSD Bacău, acestea vor fi plătite din banii contribuabililor, conform normelor Autorității Electorale Permanente, aspect imoral, cel puțin până la o decizie a autorităților care ar putea decide interzicerea decontării acestora din bani publici.

PNL Bacău salută decizia Biroului Electoral Municipal de sancționare fermă a acestui gen de derapaje și invită în continuare toți competitorii de pe scena politică, angrenați în campania electorală, la o competiție cinstită, bazată pe fair – play, la o dispută de proiecte, idei și strategii nu la atacuri la persoană.

Biroul de presă al PNL Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *