Publicitate pentru o firmă de pompe funebre pe ușa de la intrarea în morgă

Firma care se ocupă de transportul decedaților confirmați cu COVID-19 este “Maestro”, scrie pe ușa de la intrarea în Prosectura Spitalului Județean de Urgență Bacău. Pe afiș e trecut și un număr de telefon, deși legea interzice ca firmelor de pompe funebre să li se facă publicitate în unitățile sanitare. 


“Contractul cu firma Maestro este unul nou, a fost încheiat pentru perioada 1 mai – 31 decembrie 2020”, mai susține Mirela Romaneț. 
În realitate, Spitalul Județean de Urgență Bacău a încheiat un contract de prestări servicii (nr. 19984) cu SC MAESTRO FUNERALII SRL în data de 18 noiembrie 2019. Firma de pompe funebre abia apăruse de piață. 

Anul trecut, la câteva zile după semnarea contractului, la avizierul spitalului a apărut o adresă, avizată de conducerea unității medicale, prin care firma de pompe funebre solicita să i se comunice “cu celeritate persoanele decedate”. 

Decedații au fost ridicați de MAESTRO din morga spitalului și transportați la cimitir, pe cheltuiala familiilor, iar o “înmormântare COVID” e mai scumpă decât una obișnuită. Pe lângă sicriu, transport și cele necesare, Ionuț Marcu, reprezentantul firmei Maestro, spune că rudele trebuie să achite și contravaloarea costumelor de protecție cu care se echipează cei de la pompele funebre. 

Sursa: https://www.libertatea.ro/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *