Răspuns la cererea de rectificare solicitată de PSD Bacău

Materialul la care faceti referire si care o priveste pe doamna dr. Purcărin, s-a efectuat in urmatoarele conditii:

Sesizati de familia pacientului, avand declaratiile familiei la dispozitie, s-a facut o ancheta jurnalistica din care a rezultat materialul pe care il criticati.

Va atragem atentia asupra faptului ca in acelasi timp, cu aceeasi ocazie, reporterii nostri au incercat sa ia legatura cu conducerea spitalului si cu medicul curant al pacientului din material, insa au fost refuzati categoric.

Orice tentativa de contactare a institutiei a fost tratata cu refuz. Ulterior difuzarii materialului, am aflat ca medicul care apare in filmarea de la PRO TV alaturi de decedat, este si un candidat al partidului dvs. Apartinatorii pacientului ne-au indicat cadrul medical din filmul PROTV ca fiind medicul curant al pacientului, aceasta fiind singura ratiune pentru care am preluat materialul. 


Pentru a va informa suplimentar despre profesionalismul si buna credinta a echipei E TV, va comunicam ca in data de 16 noiembrie, la ora 11:50, cu ocazia conferintei de presa sustinuta la Spitalul Municipal Sf. Maria de catre domnul Ivancea, presedinte al consiliului judetean Bacau, impreuna cu dr. Purcarin si managerul spitalului Adrian Popa, conferinta de presa pe care noi am si transmis-o live, aceeasi echipa a solicitat domnului Presedinte al CJ in subordinea caruia se afla spitalul sa efectuam impreuna o ancheta care sa includa si punctele de vedere ale spitalului si a medicului in cauza, dovedindu-ne inca o data buna credinta si probitatea profesionala. Evident, si cu aceasta ocazie, nu am primit niciun raspuns. (Ne surprinde cererea dumneavoastra de astazi, 3 decembrie, de rectificare a articolului nostru din data de 10 noiembrie, atat timp cat am fost prezenti la conferinta de presa de mai sus, unde doamna doctor Purcărin, vizata direct de materialul nostru, ar fi putut clarifica eventualele probleme direct in fata presei, sau domnul manager, sau domnul presedinte al CJ).

Totusi, pentru a merge pana la capat in a demonstra buna noastra intentie, vom publica cererea dumneavoastra de rectificare in formatul pe care ni l-ati trimis, reeditand inca o data solicitarea de a efectua o ancheta jurnalistica completa impreuna cu dumneavoastra si cu conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. 

Respectuos va aducem la cunostinta sa nu va mai intemeiati cererile din viitor de rectificare sau drept la replica catre institutia noastra de presa, cu articole legislative care nu reglementeaza forma noastra de prestare a serviciului jurnalistic. Pentru orice clarificare in acest sens, va stam la dispozitie cu orice ocazie.

https://www.facebook.com/104807947868250/videos/440165794050502


E TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *