Rata de infectare în Bacău a trecut de 6.00. Masca va fi obligatorie pe stradă. Urmează o serie măsuri

Direcția de Sănătate Publică a transmis, luni, că rata de infecție în municipiul Bacău este de 6,25 la mia de lcouitori. Urmează ședința CJSU de constatare a ratei de peste 6 la mia de lcouitori. Cel mai probabil, de marti, 12 octombrie, băcăuanii vor fi obligați să suporte o nouă serie de restrciții, după ce hotărârea va fi publicată în Monitorul oficial. Cele mai afectate de măsuri vor fi persoanele nevaccinate.

Masca devine obligatorie şi în aer liber, pe stradă, în toate spaţiile publice închise şi deschise pentru toate persoanele.

Magazinele se vor închide la ora 22, în zilele de vineri, sâmbăta şi duminică, dar numai dacă incidenta nu depăşeşte 7,5 la mie. Unde e mai mare de 7,5, programul se aplică şi în timpul săptămânii.

În weekend, cei fără certificat verde vor avea nevoie de declarație pentru a circula în intervalul orar 20:00 – 05:00.

Persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie să meargă la restaurante, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă pentru copii, cinematografe, nici să participe la spectacole ori competiţii sportive, indiferent dacă acestea sunt organizate în organizate în aer liber sau în spaţii închise. Vor avea acces doar cei care s-au vaccinat sau au trecut prin boala. Aceleaşi reguli se aplică şi pentru participare la nunţi sau botezuri. Numărul de invitaţi poate fi cel mult 200, iar sala plină doar pe jumătate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *