”Războiul Zeilor: Viziteu și Ivancea!” Sângele apă nu se face, iar băcăuanii sunt victime!

 Ca la Noi, la Nimeni să nu Fie! ”Băcăuanii merg cu găleți și bidoane la cisternele care aduc inclusiv apă nepotabilă în mai multe locuri din oraş”, s-a întâmplat în 2016,2017,2018, 2020, nu acum 50 de ani.

Ne oprim în anul 2018, când toată țara ne privea …cu milă. O avarie la conducta reabilitată în 2011 cu 25 de milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeană, a cedat pe traseu. Obligați de situație, băcăuanii merg să ia apă și de la cișmele din comunele vecine. Și asta pentru că Bacăul nu avea ”această rezervă de apă” care să alimenteze orașul în cazul cazul unei astfel de avarii.

”Astăzi … avem rezervă, dar o ținem de bibelou”

”Primăria Municipiului Bacău a finalizat proiectul rezervei de apă, însă CRAB a inventat tot felul de opreliști pentru a împiedica recepția acestui obiectiv.”

Update. CRAB, Nina Chiper – director general: ”Compania Regională de Apă Bacău nu are de ce să se opună rezervei de apă. Noi suntem promotorul pentru o astfel de sursă alternativă. Nu CRAB trebuie să facă recepția lucrării. Există o comisie care are acest rol, iar în această comisie formată din nouă membri, CRAB are un singur membru. Nici să vrem, nu am putea să ne opunem acestui proiect de investiție”

Probelema infrastructurii de apă canal din Bacău e complicată. Viziteu și Ivancea, declarații incolore și inodore pentru băcăuanii care vor fapte, nu vorbe!

foto: Facebook

”În pofida virulentei propagande PSD Bacău și a minciunilor cu care intoxică opinia publică, realitatea este alta! Proiectul de modernizare a rețelei de apă din municipiul Bacău este întârziat în mod nepermis de mult și nu întâmplător, întrucât cei care se ocupă de acesta sunt CRAB și ADIB, ambele sub tutela PSD Bacău…În municipiul Bacău licitația organizată de CRAB a eșuat de două ori sub atenta îngrijire a PSD Bacău, întârziindu-ne astfel începerea executării acestor reabilitări esențiale pentru comunitatea locală. Întârzierea investiției nu afectează doar modernizarea rețelei de apă/canal dar ne opreste și modernizarea a 36 de străzi (din cele 70 de strazi de pământ) din Bacău. Băcăuanii cei mai afectati de întârzierile produse sunt cei care locuiesc in cartierele Șerbanesti, Gheraiesti si CFR unde nu putem asfalta până când CRAB nu începe o dată lucrările. Și PSDistii știu asta dar nu le pasă ba chiar își doresc întârzierile”, Lucian Daniel Stanciu Viziteu – primar Bacău

foto: Facebook

La rândul lui, Liviu Miroșeanu – viceprimar Bacău, i-a transmis președintelui Consiliului Județean Bacău-Valentin Ivancea, în cadrul ședinței de Consiliu Local (n.r. din 30.09.2021), că municipiul Bacău ia în calcul varianta de de ase retrage din ADIB.

foto: Facebook

”Cel puțin iresponsabilă afirmația viceprimarului Miroșeanu (PNL) care, în ședința Consiliului Local, a declarat că municipiul Bacău urmărește să iasă din ADIB, în condițiile în care – prin aplicația POIM accesată de asociația în care și Mun. Bacău este membru – vor fi realizate investiții de 56 milioane euro în modernizarea infrastructurii de utilități a orașului” –Valentin Ivancea-președinte consiliul Județean Bacău și ADIB  

Despre ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ BACĂU – ADIB

 Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bacău s-a constituit în scopul reglementării, înfiinţării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente Serviciului pe baza strategiei de dezvoltare a Serviciului.

Viziteu: ”Problema pentru băcăuani nu o reprezintă neapărat ADIB-ul ca structura instituțională creată în scopul realizarii investițiilor la nivel regional, ci conducerea vremelnică a acestei instituții care acționează doar în scopul blocării investițiilor necesare în sistemul de apă-canal! Proiectul de apa canal al Bacăului face parte din perioada de programare 2014-2020, dar nu are cheltuit niciun leu pe lucrări la finalul anului 2021! Putem trage singuri concluzia ce șanse există pentru pierderea banilor! Speranța conducerii CRAB și ADIB este in fazarea proiectului pe exercițiul financiar 2021-2027 și astfel tergiversarea lucrărilor până in campania electorală din 2024, in timp ce in mod ipocrit clamează interesul cetățenilor! Nu voi permite PSD Bacău să continue cum a făcut-o de 30 de ani. Vremea baronilor roșii este la apus.”

Ivancea: ” M-am convins că primarul Viziteu semnează fix ca primarul, cum bine spune o vorbă, întrucât a uitat că tocmai el m-a invitat în ședința CL de astăzi, fără ca pentru această participare a mea să fie nevoie de un mandat special din partea ADIB. Altminteri, ar fi de râsul curcilor!”

Președintele Consiliului Județean și al ADIB nu uită să-l ironizeze pe viceprimarul Liviu Miroșeanu, cel care ”a avut curajul” să-i spună că Bacăul s-ar putea retrage din ADIB.

”Eu sunt convins că cetățenii nu au nevoie de postările cu maidanezi și peticiri de străzi ale viceprimarului Miroșeanu, ci de modernizarea infrastructurii de utilități a orașului, care ar trebui să fie prioritate zero pentru Primăria Bacău și conducerea ei. Ceea ce vedem că nu e, politica de dragul politicii fiind principala lor preocupare! Afirmațiile și acțiunile nesăbuite cu care cei de la PNL ne-au obișnuit – de când conduc România și Bacăul – ne costă foarte scump, dar ca președinte al ADIB voi face tot ce-mi stă în putință pentru a duce la bun sfârșit aplicația de peste 470 milioane euro, pe apă/canal, de care vor beneficia 41 de comunități din județul Bacău (municipii, orașe și comune)”

Băcăuanii, victime ale războiul politic

Foto: desteptarea.ro

”Să înțeleg că e datoria CRAB să desfunde canalizarea de pe str. Chimiei, acum că, în sfârșit, s-a asfaltat… Sperăm să se intervină cât mai repede, pentru a se elimina acumularea eternelor bălți. Spor la lucru!”, întreabă Cirpian Andrei Bolog, pe  pagina de FB a primarului Viziteu, iar răspunsul din partea edilului nu întârzie să apară – ” da, este datoria lor”

Un alt băcăuan,  Adrian Blănaru, ridică probelema presiunii la apă: ”S-a finalizat rezerva de apă de câteva luni de zile, dar presiunea la apă este mai slabă decât în momentul începerii lucrărilor…”. Viziteu arată din nou cu degetul către CRAB: ”Da, CRAB refuză recepția și cuplarea rezervei la rețea….”

În tot acest timp, băcăuanii sunt victime. ”Noi, ca simpli cetățeni, ce ar trebui să facem pentru a beneficia de apă? Ar trebui să puneți presiune pe CRAB pentru rezolvarea problemei, percepția cetățenilor fiind că d-voastră nu faceți nimic în acest sens…”, adaugă Adrian Blănaru

Emilian Făinaru: ” Hai să nu mai aruncăm mingea de la unul la altul și sa lăsam faptele să vorbească, că de vorbe și de bătăi cu pumnii în piept suntem sătui. Da, e o problema cu sistemul de canalizare;cu rețeaua de apa a orașului, presiunea apei este slabă și crează inconveniente…păi faceți ceva și rezolvati problema și lumea o să va țină minte ca fiind un om destoinic. Întâmpinați piedici, puneți celulele cenușii la treabă, găsiți soluții, pentru asta sunteți acolo unde sunteți!

Un alt băcăuan ”solicită” ajutorul DNA-ului. ”Există DNA”

foto 1: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *