Recomandări preventive transmise prin intermediul sistemului Ro-Alert

Având în vedere creșterea cazurilor de infectare în rândul populației cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Acestea au fost trimise atât în capitală, cât și în alte 7 zone din țară, unde gradul de infectare este ridicat, respectiv în județele Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Textul mesajelor pentru locuitorii județului Bacău a fost următorul:

Atenție! În județul Bacău nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 1,5 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU – IGSU.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine în completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 în rândul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *