Recomandările pompierilor pentru noaptea de Anul Nou

Mai este foarte puțin timp până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem o recomandare pentru dumneavoastră:

Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!

În afara acestei măsuri pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare, peste 400 de pompieri vor asigura, zilnic, misiunile pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Chiar dacă această perioadă este una aglomerată pentru toată lumea, nu trebuie să neglijăm respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să vă cuprindă locuința, iar întreaga agoniseală să fie distrusă de foc.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, vă recomandăm să manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. Să stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și să nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecțiuni sau improvizații, să nu aprindeți focul în sobe prin utilizarea lichidelor inflamabile. De asemenea, orice mică improvizație la instalația electrică poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți omenești;

În finalul acestor recomandări, noi, pompierii băcăuani, dorim să vă transmitem La mulți ani și să aveți parte de un an exact așa cum vi-l imaginați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *