Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer.

Medicii au descoperit boala de care suferă în timpul unui control pentru prostata mărită.Palatul Buckingham nu a specificat cu ce formă de cancer a fost diagnosticat Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, dar acesta a început deja tratamentul, începând cu ziua de luni, anunță BBC.

În comunicat nu se dezvăluie care este tipul de cancer de care suferă, dar se precizează că „regele rămâne optimist în ceea ce privește tratamentul lui și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle sale obișnuite”.

Pe perioada în care va fi tratat pentru cancer, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și-a amânat angajamentele de natură publică.

De asemenea, este de așteptat ca mai mulți oficiali de rang înalt de la Casa Regală să îi preia din obligații, pe perioada tratamentului.

Cum se vor schimba îndatoririle regelui Charles pe perioada tratamentului

În următoarea perioadă agenda regelui Charles va fi eliberată de consilierii săi, în multe dintre angajamentele publice urmând să fie înlocuit.

„În mod regretabil, o serie de angajamente publice viitoare ale regelui vor trebui să fie reorganizate sau amânate. Majestatea Sa dorește să își ceară scuze tuturor celor care ar putea fi dezamăgiți sau deranjați ca urmare a acestui fapt”, a transmis Palatul Buckingham.

Palatul a mai precizat că regele a primit îngrijiri de specialitate și „așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *