„Remunerația magistraților trebuie sa fie pe măsura demnității.” Ce se va întâmpla?

Astăzi, 30.01.2020, s-a desfășurat la Tribunalul Bacău Adunarea Generală a judecatorilor ce funcționează la această instanță, in cadrul căreia s-a hotărât continuarea formei de protest adoptate in Adunarea Generala din data de 21.01.2020 pâna la pronunțarea Curții Constituționale pe sesizarea Înaltei Curți de Casație si Justiție privind controlul constituționalității, înainte de promulgare, a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu si indemnizațiile pentru limita de vârstă, precum si pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiior ocupaționale.

Curtea Constituțională a decis aprogarea reglementarii legale referitoare la pensia de serviciu pentru magistrați că este contra exigențelor actuale pe care importante documente internaționale le exprimă in mod direct cu privire la drepturile magistraților.

S-a decis că remunerația magistraților trebuie sa fie pe măsura demnitații profesiei acestora si a responsabilitaților pe care si le asumă. Pentru a promova independența si imparțialitatea judecătorilor, trebuie sa se țină seama ca judecătorii se pronunța asupra vieții, libertaților, drepturilor, îndatoriilor și bunurilor cetațenilor.

Având in vedere cele de mai sus, protestul va continua cu judecarea doar a cauzelor cu impact imediat asupra intereselor legitime ale cetațenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *