Restructurări pentru o mai bună eficientizare la Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău

Primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu a demarat un proiect prin care dorește să eficientizeze atribuțiile Societății de Servicii Publice Municipale prin restructurări și nu numai. Conducerea impusă de fosta administrație și-a depus demisia, la finele anului trecut. Este vorba despre Nicolae Zaharia, care este și directorul societății, Filip Bogdan, președintele CA, Valentin Palea, Ciuhat Delia și Sorin Scorțanu. Prin urmare, s-a înaintat consilierilor locali un proiect de hotărâre prin care să se înceapă demersurile legale pentru identificarea de profesioniști care să managerieze compania pe criterii de competență, nu așa cum s-a întâmplat în trecut.

De la înființare și până la momentul preluării mandatului de primar, SSPM nu doar că nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost creată, ci a reprezentat o povară pentru bugetul local, prin lucrări supraevaluate.

Ultimul raport al Curții de Conturi a scos în evidență o serie de nereguli care, din păcate, nu au fost îndreptate de către fosta administrație locală.

De acum încolo, SSPM se va comporta respectând concurența în piața liberă, nu se vor mai folosi bani prevăzuți la investiții pe contracte directe. Societatea va funcționa ca o echipă de intervenție pentru lucrări de întreținere, nu pentru a eluda legislația achizițiilor publice.

Evident, în cadrul companiei există oameni de bună calitate, respectiv muncitori, care și-au îndeplinit atributiile pentru care au fost angajați. Aceștia își vor regăsi locul în noua structură organizațională.

Aceasta este viziunea Primarului, Lucian Stanciu Viziteu, pe care, de altfel, a prezentat-o de nenumărate ori și în campania electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *