REZULTATELE ACŢIUNILOR DERULATE ÎN JUDEȚUL BACĂU PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR STABILITE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID 19 ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

În perioada 04-10 septembrie a.c., structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile de verificare, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Zilnic, peste 200 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 384 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 3400 de persoane și au fost verificate 1227 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 301 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020.

În total, au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.100 de lei.Autorităţile vor continua acest tip de activităţi pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte măsurile impuse, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *