Rezultatele controalelor oficiale, urmare situației epidemiologice sub raportul gripei aviare înalt patogenă

Având în vedere contextul epidemiologic, la nivel European si national, sub raportul evolutiei  gripei aviare înalt patogene, D.S.V.S.A. Bacau a dispus la nivel judetean, tinand cont de profilul socio – economic al judetului si nu numai, instituirea  unor măsuri speciale in scopul asigurarii indemnitatii judetului Bacau .

Cu scop informativ, au fost notificati toti operatorii economici care derulează operaţiuni de comerţ intracomunitar cu păsări vii, ouă pentru incubaţie, produse şi subproduse de pasăre cu privire la epidemiologia bolii si zonele /localitatile din Europa in care evolueaza gripa aviara.

La nivel judetean prin personalul D.S.V.S.A .Bacau  s-au intensificat incepand cu data de 20 ianuarie 2021, actiunile de control pe aceasta tematica,verificandu-se in acest scop urmatoarele tipuri de unitati :  unitati de transare carne pasare, unitati de reambalare, centre de ambalare oua, unitati care depozitează şi comercializează produse şi subproduse de pasăre, ferme de păsări vii si ouă pentru incubaţie,  pentru a verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de către operatorii din sectorul alimentar.

Verificarile au vizat si vizeaza respectarea legislatiei  sanitare veterinare in vigoare  privin producerea, ambalarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din comerţul intracomunitar şi import, precum şi de la unităţi din România. 

In urma contralelor efectuate nu au fost identificate neconformitati si nu au aplicate sanctiuni contraventionale

De precizat este faptul că acţiunea de intensificare a controalelor oficiale în sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene, se va desfășura pe tot parcursul anului curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *