S-a stins din viață compozitorul Ennio Morricone. Avea 91 de ani

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni Reuters.

În urmă cu câteva zile, compozitorul italian a fost victima unui accident, în urma căruia i-a fost fracturat femurul iar in noaptea de duminica spre luni s-a stins din viata.

Ennio Morricone s-a nascut pe 10 noiembrie 1928, a fost un compozitor și dirijor italian. A urmat cursurile la Conservatorul Academiei Naționale din Santa Cecilia, învățând să cânte la trompetă și studiind compoziția cu Goffredo Petrassi. La început, el a dorit să compună muzică clasică modernă, dar acest lucru s-a schimbat când a fost invitat să realizeze aranjamente pentru melodii italiane, ceva total neobișnuit pentru el la acea vreme.

El a compus muzica pentru mai mult de 500 de filme și seriale. Deși doar 30 din coloanele sale sonore sunt pentru filme western, acestea sunt cele mai celebre. Stilul de compoziție a lui Morricone este cunoscut mai ales în western-urile „spaghetti” (The Good, The Bad and the Ugly și Once Upon A Time In The West, ambele regizate de Sergio Leone). De asemenea a compus si muzica pentru cele 7 serii ale serialului italian „La Piovra” (Caracatița).

În 2007 a primit premiul de onoare pentru întreaga carieră al Academiei Americane de Film, fiind al doilea compozitor de muzică de film care primește acest premiu (după Alex North).

Coloana sonora a serialului „La Piovra” (Caracatița)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *