S-a votat: 67 de garaje de pe strada Ștefan cel Mare urmează să fie demolate

Sunt vizate garajele și construcțiile de pe str. Ștefan cel Mare, din spatele blocurilor nr. 6-8-10-12-16-18. ”Aceste zonă este ocupată de construcții care nu sunt compatibile cu principiile de dezvoltare colectivă și care să conducă în mod natural la satisfacția cetățenilor, atât la nivel individual cât și la nivel de comunitate. Spațiile de tipul condominiilor sunt de cele mai multe ori spații degradate, utilizate haotic, ocupate de garaje si construcții deteriorate, de multe ori ilegale”, se arată în proiectul de hotărâre.

”Nu demolăm garajele de dragul de a demola, le eliminăm în scopul de a dezvolta investiții pentru dezvoltarea urbană pentru zona respectivă”, Liviu Miroșeanu – consilier PNL

Pregătiți pentru procese?

Intervenția primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu lasă de înțeles că până se va trece la investiții, ar putea urma o perioadă lungă. ”Începem cu acest prim pas pentru că procedura va fi de lungă durată”

De ce garajele pe strada Ștefan cel Mare?

Întrebarea a primit răspuns de la administratorul public – Ciprian Piștea: ”Am ales aceste zone în conformitate cu proiectele de mobilitate urbană care urmează să fie dezvoltate în zonă, respectiv amenajarea pistelor pentru biciliști.”

Consilierul Nucu Candet – Alianța Social Umanistă –  acuză că se fac cărțile pentru cheltuieli umflate

”Vorbim de 67 de garaje și dacă înmulțim cu 25 mp/garaj obținem o suprafață de 1.675 mp. De aici și până la 7.480 mp, suprafața prevăzută în proiect …e diferență mare. Dacă suprapunem desenul pe care ni l-ați trimis cu o hartă ordinară google maps reiese că restul suprafeței se suprapune cu strada Turbinei… Diferența: umflarea unor cheltuieli pentru dărmâarea garajelor?”

Dintre cei 19 consilieri prezenți în sală, șase s-au abținut, 13 au votat pentru, iar consilierul Dinu a votat on-line – ”Pentru”

foto: ilustrativ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *