S-a reluat ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public

In perioada 01.01.2018-28.02.2019, ca urmare a activităților specifice desfășurate pe raza municipiului Bacău, au fost depistate un număr de 225 vehicule abandonate sau fără stăpân. Din totalul vehiculelor identificate, în urma somării proprietarilor sau deținătorilor acestora, un număr de 68 de persoane s-au conformat și au procedat la ridicarea de pe domeniul public al acestor vehicule sau la repunerea lor în circulație, fiind ridicate de către serviciul de specialitate din cadrul Municipiului Bacău un număr de 22 de vehicule.

Întrucât, unii proprietari, nu s-au conformat somațiilor aplicate de polițiștii locali au fost înaintate către U.A.T. Bacău documentații pentru 74 de vehicule, fiind emise un număr de 47 Dispoziții de primar, pentru declararea acestora ca fiind abandonate, în vederea trecerii în proprietatea statului.
În acest context, joi 14.03.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră împreună cu reprezentanții Secției Utilaje și Servicii Tehnice aparținând Municipiului Bacău au fost implicați în ridicarea de pe domeniul public a unui număr de 6 autovehicule abandonate și fără stăpân, urmând ca acțiunea de ridicare să fie reluată în perioada următoare.
În momentul de față, polițiștii locali mai au în lucru un număr de 61 autovehicule abandonate sau fără stăpân, care fac obiectul Legii nr. 421/2002.

Cetățenii care doresc să semnaleze cazuri de mașini abandonate, o pot face la Dispeceratul Poliției Locale, tel 0234/986, sau pe adresa de e-mail office@politialocalabc.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *