SALARIILE PREOȚILOR DIN ARHIEPISCOPIA ROMANULUI ȘI BACĂULUI SE ÎNDREAPTĂ SPRE SPITAL

La ceas aniversar, în ziua împlinirii a 66 de ani de viață, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a solicitat alcătuirea unui raport sinteză privind activitățile de asistență socială și socio-medicală, în contextual pandemiei cu noul tip de coronavirus (COVID-19). Acesta prezintă modul în care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se implică, alături de autoritățile publice județene, în sprijinirea persoanelor vulnerabile din județul Bacău, în special persoanele vârstnice vulnerabile din toate parohiile protopopiatelor județului Bacău (Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut). De asemenea, parohiile și mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au făcut și continuă să facă donații de măști și aparatură medicală insitituțiilor și voluntarilor implicați în ajutorarea celor infectați cu noul tip de coronavirus. Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” pune la dispoziție serviciul propriu de ambulanță, Autoutilitara Mercedes Sprinder 316 de Tip A1-A2 și ambulanțierul, pentru urgențele medicale din județul Bacău, iar Protopopiatul Bacău a oferit unicul dispozitiv pentru dezinfectarea mașinilor de ambulanță și MAI din județul Bacău.

În acest context, Ierarhul Romanului și Bacăului, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a decis că își va dona salariul pentru luna în curs, care, împreună cu donațiile preoților băcăuani, va fi folosit în vederea achiziționării de aparatură medicală (nebulizator pentru dezinfecția terminală în zona ATI sau aparat de monitorizare funcții vitale) pentru spitalele din județul Bacău.

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim îndeamnă pe toți cei interesați să sprijine acțiunile de asistență socială și socio-medicale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului să apeleze la telefonul 0749666581 (call center al Sectorului de Asistență socială și ONG al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului), iar voluntarii să se înscrie în programele de intervenție socio-medicale ale eparhiei la adresa de mail voluntariarb@gmail.com . (Mioara Ignat)

3 comentarii

  1. Da pe preoti i-a intrebat cineva daca vor sa doneze inainte de a li se retine in mod abuziv salariul de catre IPS?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *