Sancțiuni contravenționale privind normele sanitar-veterinare, aplicate in perioada 15.12.2020 – 07.01.2021

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai D.S.V.S.A. Bacău  in  perioada 15.12.2020 -07.01.2021 in conformitate cu prevederile N.S. A.N.S.V.S.A. 27451/02.12.2020, privind intesificarea controalelor oficiale in vederea prevenirii aparitiei toxinfectiilor alimentare si prevenirea raspandirii PPA in perioada sarbatorilor de iarna 2020-2021 si a programului intocmit de D.S.V.S.A. Bacau , au efectuat peste 128 controale la urmatoarele tipuri de unitati :  unitati procesare carne rosie, carmangerii, macelarii, pescarie, unitati alimentatie publica,unitati catering, supermarketuri,magazine alimentare,laboratoare cofetarie patiserie, depozite alimentare, piete agroalimentare, controale trafic animale (pentru vanzarea de animale fara documente sanitare veterinare),etc.

    Principalele deficiențe la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor constatate, în urma controalelor efectuate au fost:

  • Comercializarea produselor alimentare cu etichetare necorespunzatoare (lipsa etichete)
  • Neintretinere corepunzatoare a spatiilor de depozitare si a echipamentelor (placi faianta cazute, var exfoliat);
  • Nemarcarea spatiilor de lucru (neidentificare spatii de lucru);
  • Neidentificare containere destinate depozitarii subproduselor de origine animala nedestinate consumului uman( SNCU) ;
  • Folosirea de catre personalul din unitatile verificate  ,de echipamente de protectie sanitara  a alimentului ,incomplete;

Pentru deficientele constatate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale conform HG 984/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare totala de 8600 lei, si 6 avertismente conform OG 2/2001.

A fost retinuta oficial in vederea neutralizarii , la o unitate de neutralizare specializata , o cantitate totala de 54 kg produse din carne.          

Nu au fost aplicate Ordonante de suspendare sau Ordonante de interzicere a Autorizatiei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *